Григор Димитров допусна изненадваща загуба още на старта на „Мастърс” турнира в Синсинати. Първата ни ракета отстъпи с 1-2 сета ( 4-6, 6-3, 3-6 ) пред 65-ия в света Йежи Янович (Полша).

В днешния мач Гришо бе далеч от най-добрата си форма и не успя да се противопостави на мощната игра на 203-сантиметровия поляк.

В началото на срещата сервиращите печелеха безпроблемно подаванията си, което доведе до резултат 4-4. В деветия гейм, Димитров стартира с двойна грешка, след което играта му се разконцентрира и той допусна пробив на нула. Янович се възползва от предоставената му възможност и няколко минути по-късно вече водеше със сет аванс. 

И както повелява традицията от последните няколко срещи, след като загуби сет Гришо превключи на съвсем друго ниво на игра. Българинът започна вихрено втората част и поведе с 5-1 гейма. Все пак Димитров реши да не се разминава с драмата и този път. Получил възможност да сервира за сета, тенисистът ни изненадващо предостави три брейкбола на поляка. Янович се възползва от втория и върна един от пробивите. При следващата възможност обаче Гришо бе безпощаден и след 1 час и 8 минути игра резултатът бе изравнен.

В решителната трета част Димитров допусна прекалено много непредизвикани грешки. Колебливият сервиз пък му коства ранен пробив и в крайна сметка опонентът му се поздрави с победата.

За Григор Димитров предстои пътуване до Ню Йорк и подготовка за стартиращото на 25 август Открито първенство на САЩ. Там хасковлията по всяка вероятност ще бъде поставен под номер 8 в основната схема.