"Лудогорец" спечели Суперкупата на България и така за втори път в историята си взе требъл. Шампионите от Разград победиха с 3:1 пловдивския "Ботев" с 3:1, който бе финалист за Купата на България. Мачът се игра на стадион "Лазур" в Бургас.

Мачът не мина без скандали и разправии. "Канарчетата" остро оспорваха изгонването на Александър Колев, който получи втори жълт картон за симулация в края на първото полувреме и така тимът му остана с човек по-малко. Въпреки това "Ботев" се държа достойно след почивката и бе близо до дузпите.

Резултата откриха играчите на "жълто-черните". Милен Гамаков вкара в 18-ата минута пред погледа на трима защитници в зелено. Малко преди почивката финалът се развали с жълтия картон за симулация на дебютиралия като титуляр за "Ботев" Алекс Колев, се завърна в България от белгийския "Геел". Треньорът на пловдивчани Вили Вуцов и играчите му обградиха за минута-две съдията в търсене на обяснение.

"Лудогорец" изравни в 53-ата минута чрез Върджил Мисиджан, който получи топката от Марселиньо. Пет минути преди края пък Марселиньо изведе шампионите напред в резултата след центриране на Златински - 2:1. Въпреки обрата "Ботев" бе близо до изравняване, но вратарят Владимир Стоянов ефектно спаси удар с глава на Пламен Николов от упор.

Последния гол за 3:1 вкара не друг, а Юнес Хамза - футболистът, когото "Лудогорец" взе от "Ботев" само преди два дни и така изпревари в борбата за него съперника си в квалификациите за Шампионската лига "Стяуа". Чест прави на Хамза, че не се зарадва на попадението срещу бившия си тим.

След мача Велислав Вуцов в типичен емоционален стил заяви, че съдийството на Николай Йорданов в мача е било "престъпление". Колев пък показа пред камерите на TV7 рана на крака си от съприкосновението със защитници на "Лудогорец", при което бе изгонен. "Това, ако не е нарушение, спирам с футбола", рече младежкият национал.