В деня, в който френските национали бяха посрещнати със световната купа в Париж, а хърватите - без купа, но все така като шампиони в Загреб, Торино видя за първи път новия си идол Кристиано Роналдо като футболист на "Ювентус".

Португалецът стъпи в града на ФИАТ, след като подписа 4-годишен договор с Юве. А освен хилядите, които скандираха името му и снимаха с телефоните си, има и такива, които от снощи стачкуват. Те са работници в автомобилния завод в Мелфи и негодуват от привличането на Кристиано, понеже при тях се правят съкращения и се намаляват заплати.

"Ювентус" ще заплати на "Реал" поне 105 милиона евро, а заплатата на играча е по 30 млн. на сезон.

Роналдо остана видимо трогнат от топлия прием. В един момент и той започна да скандира "Юве, Юве", което още повече наелектризира "тифозите" на "Старата госпожа".

Роналдо с Алегри.

От летището Роналдо се отправи към клубните офиси на стадиона, където мина медицински преглед. След той се срещна с треньора Масимилиано Алегри и с капитана Джорджо Киелини.

След това голмайсторът беше представен официално като играч на "Ювентус" на стадиона на клуба, където пак го очакваше най-много публика. По цял свят са продадени вече хиляди фланелки с №7.