Диего Марадона бе представен официално като президент на беларуския "Динамо" (Брест) и видя как отборът записа загуба от "Шахьор" (Солигорск) с 1:3 в 16-ия кръг на първенството на страната.

Стадион "Бресткий" събра рекордните за сезона 10 080 души, а феновете на клуба имаха натоварен ден с много събития.

Дон Диего пристигна в Беларус и даде пресконференция. На брифинга той презентира проект на бъдещата луксозна 30-хилядна арена на "Динамо" (цял комплекс), както и старта на новата детско-юношеска академия, която ще носи неговото име.

Марадона ще отговаря за стратегическите проекти на "Динамо" (Брест) и взаимодействието между отделните структури. Поне така е записано в 3-годишния му договор. След срещата с медиите той бе закаран на ст. "Брестский", където дефилира на джип.

До пролетта аржентинецът беше треньор на "Ал Фуджарах" от ОАЕ, но бе уволнен. Той живее в Дубай от 2011 г. и преди това тренираше друг отбор. В края на май Марадона се обвърза с "Динамо" (Брест), но тогава не можеше да поеме функциите си, тъй като бе ангажиран с мондиала.

В Русия световният шампион от 1986 г. работеше като анализатор на венецуелска телевизия и на хонорар към ФИФА като "посланик на футбола".

В Брест се смята, че ангажирането на величието е пиар ход от страна на собствениците на "Динамо", които са бизнесмени от ОАЕ и ръководят Беларуския бизнес съвет в емирствата.

Бъдещият комплекс на "Динамо" (Брест).

Те финансират скромния клуб от две години и искат да го качат на върха за сметка на БАТЕ Борисов. В плановете им влизат титлата на страната и попадане в Шампионската лига. Качването на върха няма да се случи този сезон, тъй като "Динамо" е шести - на 15 точки от убедителния лидер БАТЕ.

А стадионът на клуба ще носи името на шейх Заид, починалия през 2004 г. бивш президент на ОАЕ.