"Лудогорец" е във втория предварителен кръг на Шампионската лига след 2:0 като гост на "Крусейдърс" в Северна Ирландия. Общият резултат е 9:0.

Ирландският тим е доста далеч от нивото на българския първенец и това пролича още веднъж. "Орлите" спечелиха "на ходом".

Родни Браун си вкара красив автогол в 11-ата минута при опит да изчисти топката след пас на Якуб Шверчок към Джоди Лукоки. Малко след това Лукоки удари греда.

Полякът, който се отличи с хеттрик в първата среща, удвои в 65-ата с удар от 18 метра. "Зелените" направиха и няколко пропуска, подкрепяни от стотина българи, дошли от цяла Ирландия.

Дебют за "Лудогорец" направи защитникът Антон Недялков, който влезе като смяна в 70-ата минута. Националът и бивш състезател на ЦСКА-София бе привлечен от американския "Далас" наскоро.

Следващият съперник е унгарският "Видеотон". "Лудогорец" е абсолютен фаворит и в този сблъсък. "Видеотон" елиминира "Дюделанж" (Люксембург) след 1:1 и 2:1 в ответната среща на красивия стадион "Панчо арена" в градчето Фелшут (на около 30 км от Будапеща).

Евентуално отпадане ще означава, че отборът на бразилеца Пауло Аутуори  приключва с Шампионската лига, но не и с Лига Европа. Мачовете са на 24-25 юли в Разград и на 31 юли-1 август на унгарска земя.

По-рано днес "Левски" отпадна от "Вадуц" в Лига Европа, а реваншите на ЦСКА-София и "Славия" са в четвъртък.