Гол до кръста Путин се появи върху прочутия бик от "Уолстрийт". През нощта срещу 17 юли ентусиасти са поставили манекена без риза, който трудно може да бъде сбъркан, върху бика пред борсата в Манхатън. Приликата на куклата с руския президент е голяма.

А и Владимир Путин е известен със страстта си да се снима как язди кон гол до кръста - това му изображение е било много коментирано и е предизвиквало доста иронични коментари. От бика освен това стърчат десетки секс играчки, наподобяващи мъжки полов орган (дилдо - б.р.). Някои от тях са с цветовете на дъгата, която е символ на движението за права на ЛГТБ хората, срещу които Русия въведе редица рестрикции. 

Точно какво е посланието не е ясно, но доста вероятно има връзка със срещата на Путин и Тръмп в Хелзинки, след която редица медии определиха поведението на американския президент като скандално, подчинено на руския лидер, някои направо го нарекоха "пудела на Путин". Бизнесменът, който стана президент, вероятно се представлява в случая от символа на американската финансова мощ - бика от "Уолстрийт" - при това обязден от Путин.

Роденият в Италия скулптор Артуро ди Модика създава творбата си след краха на фондовата борса през 1987 г. като символ на американската финансова издръжливост.ѝАртуро ди Модика има репутацията на един от големите живи съвременни скулптори. Свободен дух той подхожда нетрадиционно и в презентацията на прочутото си днес произведение. В нарушение на правилата в Ню Йорк една нощ го поставя пред борсата в Ню Йорк. Скулптурата бързо се превръща в градска легенда, а вече и международна икона. Смята се, че творбите на Ди Модика освен това носят късмет и успех.