"Обединените патриоти" е коалиция, която покрива цял политически спектър, разкри вицепремиерът Красимир Каракачанов в кулоарите на парламента днес. Той коментира скандала в "патриотичната" коалиция и сблъсъка между Валери Симеонов и Волен Сидеров заради промените в закона за приватизацията, внесени от "Атака", които пък НФСБ счита за лобистки.

Според Каракачанов националистите ще останат "обединени" и заяви, че винаги им напомня защо са се събрали през 2016 г:

"Да, имаме различия - като лидери, като темперамент, като партии: едните са прозападни, другите проруски, третите центристи, но имаме и общи политики, те са важното."

Според него разликите във външната политика, които имат трите партии, не са толкова важни:

"НАТО и ЕС - това е нещо периферно, те са част от историята на България, не са нещо во век и веков", отбеляза вицепремиерът на страната.

И припомни, че отношенията между Сидеров и Симеонов са "исторически сложни".

Каракачанов коментира и твърдението на Валери Симеонов, че премиерът Борисов е признал, че се страхува от братя Домусчиеви по повод промените в приватизационния закон.

"Вчера имахме разговор в кабинета на премиера, такова нещо той не е споделял", заяви вицепремиера, но отбеляза: "Ако някъде в личен разговор нещо са си споделили, не знам."

На въпрос дали би се наел да е арбитър между колегите си, той отбеляза, че това не е добра идея, защото "ще ме намразят".