"Нощ" на португалската компания Circolando e съвременен цирков спектакъл, в който трима изпълнители и един DJ прекрачват в мрака, за да търсят просветление сред стотици автомобилни гуми. Този изключително физически, но същевременно и силно емоционален танц оспорва нашите изразни средства и естетика и дълбае в полето на импровизацията. Вдъхновен от живота в крайните градски квартали и правилата на подземния живот, Circolando избухват диво и неочаквано в един изключително физически и същевременно силно емоционален танц, случаващ се сред развалини и отломки.

Circolando е мултидисциплинарна компания, която съчетава в спектаклите си танц, цирк и театър с множество други изкуства – поезия, визуални изкуства, музика и видео.

Спектакълът "Нощ" е част от 11-ото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс One Dance Week и ще бъде представен на 5 октомври в залата на Дома на културата “Борис Христов” в Пловдив.

Представлението не се препоръчва на лица под 16 години.

Ограничен брой билети за спектакъла на цени от 15 лв. можете да намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay. Поради големия интерес към фестивала и няколкото напълно разпродадени представления в програмата препоръчваме предварителното закупуване на билети. За повече подробности следете събитието във Facebook.

One Dance Week се организира от фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – "Европейска столица на културата 2019". Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.

За повече информация следете @onedanceweek във Facebook, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com.

Circolando

Circolando е мултидисциплинарна компания, основана от Андре Брага и Клаудиа Фигередо през 1999 година. Спектаклите им съчетават танц, цирк и театър с множество други изкуства – поезия, визуални изкуства, музика и видео. Първоначалното увлечение на артистичните директори по цирка обяснява името на трупата. Днес в постановките им доминира идеята за циркулация във времето и пространството – изборите, които правим, за да открием непознати територии и пространства.

През годините трупата работи активно с някои от най-престижните институции в Португалия, както и с множество артисти в областта на изпълнителските изкуства. Техни спектакли са представени по целия свят, включително в Испания, Франция, Белгия, Италия, Германия, Великобритания, Мароко, Аржентина, Бразилия, Южна Корея, Китай и други.

Circolando творят в бившата електроцентрала на Порто - Freixo, провеждайки и множество обучителни и резидентски програми. Мястото се нарича Център за подкрепа на културните предприятия или CACE Cultural do Porto.

One Dance Week

One Dance Week дебютира през 2008 г. и днес е най-големият форум в България, изцяло посветен на съвременния танц – един от най-бързо развиващите се жанрове в съвременните изкуства. Мисията на фондация "ЕДНО за култура и изкуства" е да осигури устойчиво развитие на съвременната културна сцена в България чрез представяне на богато, иновативно и висококачествено културно съдържание.