Неймар обяви, че остава в "Пари Сен Жермен" в изявление пред журналисти на благотворителен аукцион в Сао Пауло, информира "Франс прес". Това бе първата медийна изява на бразилеца след Световното, на което "селесао" отпадна на четвъртфинал.

"Оставам в Париж, рече Неймар. - Имам договор. Амбициран съм да постигна много с "Пари Сен Жермен", това не се е променило. Затова направих промяна миналата година. По медиите се пишат всякави неща, но те не са верни. Обичам "Пари Сен Жермен" и президента на клуба."

От месеци вече вървят спекулации, че интерес към Неймар проявява "Реал" (Мадрид). В последните седмици от "Бернабеу" два пъти излязоха с официални съобщения, че не искат да привличат нападателя.

Двата клуба са в отлични отношения и ако възнамеряваме да отправим оферта към играч на ПСЖ, първо ще се обърнем към клуба, заяви "Реал". А Неймар и през миналата година до последно отричаше, че напуска "Барселона".

Според световни медии босът на френския шампион Насер Ал Хелайфи казал на Флорентино Перес, че на никаква цена няма да се раздели на този етап с Килиан Мбапе. За Неймар обаче слуховете не секват.

Според мадридски и британски медии в момента "Реал" и "Челси" преговарят за Тибо Куртоа и Еден Азар, които са водещите трансферни цели на Кралския клуб.