"Милан" ще играе в турнира Лига Европа, след като спечели битка срещу УЕФА в Арбитражния спортен съд (КАС) в Лозана. В края на юни европейската футболна централа извади италианския гранд от евротурнирите този и следващия сезон заради неспазване на правилото за финансов феърплей.

Санкцията е отменена. КАС връща случая на УЕФА с препоръка за налагане на "по-справедливо наказание".

Изслушването беше вчера и продължи над 10 часа. "Милан" изпрати делегация с 10 души, начело с клубния президент Марко Фасоне. Само той отговаряше 2 ч на въпроси на тримата магистрати, които обявиха решението си днес.

"Червено-черните", които са в доста тежка финансова криза, водеха със себе си представители на инвестиционния фонд "Елиът", към който иимат дълг и който пое контрола над клуба.

КАС получи уверения, че "Елиът" се ангажира с издръжката и развитието на клуба, а също така с изплащане или разсрочване на борчовете му. Това изглежда е натежало за вдигане на забраната. Доскоро собственик на "Милан" беше китаецът Йонхон Ли, който напрактика се отказа от най-успелия в Европа италиански отбор.

Вчера "Левски" потвърди, че ще спори с "Милан" в приятелски мач на 11 август в чест на 75-годишнината на Георги Аспарухов-Гунди. "Росонерите" заменят отказалия се "Бока Хуниорс".