На пръв поглед мъжът на корицата на следващия брой на „Тайм“ изглежда познат – образът бе създаден с комбинирането (морфинг – б.р.) на двама от най-разпознаваемите в света мъже, президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин.

Колажът на дизайнерката Нанси Бърсън е по повод срещата на президента на САЩ и президента на Русия в Хелзинки.

Исках да направя нещо за Путин и Тръмп и мисля, че точно сега е моментът за това. Диктатурите и демокрациите не могат да са заедно. Те просто не се събират на едно място. Това беше в основата на тази корица“, казва Бърсън във видео за сайта на „Тайм“.

Нанси Бърсън събира лицата на Тръмп и Путин и на фотография, и на видео, което преминава от образа на единия към образа на другия.

 

 

Страстта ми да работя с лица е свързана с една конкретна идея от момента, когато дойдох в Ню Йорк през 1968 г. Идеята беше да състарявам хора с помощта на компютър. Нарекох го „Отговори на незададени въпроси“. Като например какво ще излезе, ако съберете шестима мъже и шест жени в едно лице. Дали ще получим балансиран образ, дали ще е повече мъжки или повече женски. Това ми бе интересно.

По-късно правех снимки на световни лидери. Имаше една на Рейгън и Брежнев, които балансирах според броя на ядрените ракети, притежавани от всяка от страните“, продължава Бърсън.

Тя става известна с разработването на техника за състаряване на лица, която се използва от ФБР за откриване на изчезнали деца. Нейна е фотографията на порасналата отвлечена 6-годишна Итън Пац, която е публикувана на първа страница на „Ню Йорк пост“ през 1985 г.

Авторът на водещата статия от юлския брой на „Тайм“ Браян Бърнет обяснява защо са търсели такава корица:

„Година и половина след началото на мандата, озадачаващото привличане на Тръмп към Путин има нужда от обяснение. Тръмп е засегнат от идеята, че руската намеса в изборите опетнява победата му, казват приближените до него. Той не може да признае факта, че Русия се е опитала да се намеси в изборите, без значение дали това се е отразило на резултата. Той гледа на този проблем изцяло през политически очила, казват близките до него, и е неспособен или пък не желае да разграничи въпроса дали неговата кампания е заговорничила с Русия – което той отрича – от въпроса дали Русия се е опитала да повлияе на изборите“.