Петима от служебните министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат. Документите бях публикувани в законовия 7-дневен срок от встъпването в длъжност на служебния кабинет на сайта на президентството.

Премиерът Георги Близнашки се е възползвал от правото си по закона за защита на личните данни да скрие конкретната информация от декларацията си за конфликт на интереси. Примерът му са последвали и министърът на външните работи Даниел Митов, здравният министър Мирослав Ненков, просветната министърка Румяна Коларова, министърките на транспорта и на на спорта - Николина Ангелкова и Евгения Раданова.

По закон министрите не могат да заемат друга държавна длъжност, да развиват търговска дейност, да участват в управата на неправителствени организации. Забранено е и упражняването на свободна професия освен научна и преподавателска дейност, както и упражняване на авторски права.

Участие в неправителствени организации и търговски дружества са посочили вицепремиерът и правосъден министър Христо Иванов, вицепремиерът по еврофондовете Илияна Цанова, икономическият министър Васил Щонов, Мартин Иванов (на културата) и Велизар Шаламанов (на отбраната). Те трябва да отстранят проблема до 1 месец.

Министър Христо Иванов е посочил, че с протокол номер 13 от 1 април 2014 г. е заличен от Софийската адвокатска колегия като адвокат.
Военният министър Велизар Шаламанов е написал, че е в неплатен отпуск от NCDA (НАТО) и от мястото си в Института по информационни технологии на БАН. 

Васил Щонов все още е член на Съвета на директорите на "Близу", на "Верея Кабел"-София, на "Бултел Кейбъл България" и др.

Според декларацията на вицепремиера Цанова тя е подала писмено оставката си от борда на директорите на фонд Флаг ЕАД. Не става ясно дали е напуснала позицията председател на борда на директорите на MIDF- инвестиционен фонд, регистриран в Люксембург, според декларираното от Цанова.
В 30-дневен срок членовете на служебния кабинет трябва да попълнят и  декларация за наличие или отсъствие на частен интерес.