"Витоша" (Бистрица) спечели откриващия мач от новия сезон на Първа професионална лига - 2:1 срещу "Дунав" (Русе) след обрат.

На стадиона в Бистрица "тигрите", които оцеляха по драматичен начин в елита на бараж с "Локомотив" (София), започнаха далеч по-добре, отколкото преди година. Макар че догонваха на "драконите".

Русенци поведоха в резултата чрез Ахмед Ахмедов в 4-ата минута с успешна добавка. "Витоша" стигна до два гола само за около 120 секунди между 62-ата и 64-ата, когато се разписаха Наско Милев от дузпа и Стефан Христов.

Попаденията дойдоха след доста по-активна игра от страна на "тигрите".

В края на мача съдията вдигна три червени картона заради разправия между футболисти - на Анте Рения и Петко Цанков от "Витоша", и на Красимир Станоев от "Дунав"

В другия петъчен двубой се стигна до същия резултат в полза на домакините - 2:1, в случая за "Черно море" срещу "Ботев" (Враца). И отново имаше обрат.

Новаците от Враца дръпнаха в резултата с гол на Петър Атанасов в 5-ата минута. В 41-ата Мариян Иванов си отбеляза автогол. Георги Божилов донесе трите точки на "моряците" в 87-ата.

Шампионът "Лудогорец" приема "Етър" в събота от 18:30 часа, а от 20:45 ч е сблъсъкът "Ботев" (Пловдив) - "Левски". Вицешампионът ЦСКА-София домакинства на "Локомотив" (Пловдив) в неделя от 20:45 ч.