Папа Франциск пристигна на визита в Южна Корея, която е първа от 25 години насам за глава на Римокатолическата църква. Католиците в страната са над 50 на сто и светият отец ще има възможност да подчертае значението на разрастването на християнството в Азия, коментира професор Лайънъл Йенсън.

Деца посрещнаха светия отец с цветя още на стълбичката на самолета 

Негово светейшество ще обяви за блажени 124 корейци, мъченици за вярата избити между 1791 и 1888 година. Той ще присъства на шестия азиатски фестивал на младите католици и ще отслужи света литургия за мир и помирение. Една от важните цели на посещението са молбите на папата за мирно съжителство между комунистическия  Север и капиталистическия Юг на разделената Корея, подчерта говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди. Само час преди Франциск да кацне в Сеул, Пхенян изстреля три ракети в морето, съобщиха от вътрешното министерство на Южна Корея.

Папа Франциск и президентката на Южна Корея Пак Гън Хе приветстваха почетната гвардия.

Светият отец ще има специална среща със семействата на загиналите около 300 души при потъването на южнокорейски ферибот през пролетта на тази година.

Салюти в чест на Негово светейшество.
На път за Сеул папата се помоли в самолета за убитата в Газа преди ден италианска журналистка Симеоне Камили, която работеше за АП. 
Южнокорейска журналистка се направи селфи с главата на Светия престол.