"Не бих се занимавал с нещо, което е отрицателно или покварено."

Това заяви за предаването "120 минути" по бТВ Ярив Лърнър, изпълнителен директор на "Ню Бояна филмс" от 2014 г. През април в официално съобщение той обяви, че има намерение да купи половината от вестникарския бизнес на депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Правим предпроектно проучване. Няма да бъде финализирана скоро сделката. Имаме много работа още", допълни той.

 

"Сделката с Пеевски е много елементарна стъпка, в момента се прави предпроектно проучване. Ако се разберем и се случи, за нас ще е интересно да присъстваме и на този пазар", каза Лърнър.

По думите му в интернет "пропълзяват всякакви новини, но хартията, след като мине през печатницата, легитимира новината".

Той е роден е в Израел, баща му е известният продуцент Ави Лърнър. Завършва американски университет в Лондон. Играе професионално волейбол и дори за кратко става треньор. Преди да стане продуцент, е бил каскадьор. Запален е по йогата, има няколко филма за източното учение и всеки август организира фестивал по йога и медитация с известни учители по йога от целия свят.

След 7 години в България той вече има и български паспорт. "Станах български гражданин, защото живея тук… и искам да гласувам – шегувам се", каза Лърнър. Той обяви, че в България вече се чувства у дома.