Поредна стачка на пилотите на "Райънеър" в Ирландия ще попречи на осъществяването на 16 полета днес. От компанията обявиха, че са се свързали с всички пътници на отменените полети. Актуалната информация може да бъде проверена на сайта на компанията.

Протести на екипажите утре и в другиден ще засегнат до 600 полета. Стюардите и стюардесите ще стачкуват на 25 и 26 юли в Португалия, Белгия и Испания. В Италия стачката ще бъде само утре.

Профсъюзите искат по-добри условия за труд, без да има значение дали са директно наети или чрез посредник. Те призовават Европейската комисия и правителствата на всяка страна от ЕС, в която оперира компанията, да се намесят, за да бъде задължена тя да прилага европейското и националните законодателства.

Ръководството на компанията и екипажите имаха дълги спорове. За последно заплаха за стачка имаше точно преди Коледа през 2017 г. Изпълнителният директор Майкъл О'Лиъри тогава успя да предотврати реалните стачни действия, като най-накрая се съгласи да признае профсъюзи, което се случи за първи път в 34-годишната история на превозвача. Но според служителите в компанията оттогава няма почти никакъв напредък в решаването на реалните им проблеми.