"Интер" иска да купи Лео Меси и дори е готов да плати неустойката от 700 милиона евро, гръмна италианското издание "Тутоспорт".

Така миланският тим иска да нанесе контраудар на "Ювентус", който този месец купи Роналдо от "Реал" (Мадрид). Ако това се случи, двубоят между двамата най-добри през последното десетилетие футболисти в света ще се пренесе от испанската в италианската лига.

 
 

Ecco la #primapagina dell'edizione odierna: - #CR7 alla #Juve accende #TronchettiProvera: "#Inter, #Messi? Magari!" - #Toro: avanti #Zaza. Riecco #ElShaarawy - #Higuain o #Morata: #Milan scatenato

A post shared by Tuttosport (@tuttosport) on

 

"Ювентус" изглежда недостижим. Меси в "Интер"? Може би", заявява Марко Тронкети Провера - изпълнителен директор на концерна "Пирели", спонсор на "Интер".

Той допълва, че ако финансовият феърплей на УЕФА позволява, компанията "Сунинг", която е собственик на италианския клуб, ще направи всичко възможно за привличането на аржентинската мегазвезда.

"Според мен това не е сериозно", коментира специално за Клуб Z испанският журналист Хосе Мария Родригес - главен редактор на всекидневника "Марка", който е едно от най-големите спортни издания в света.

"Първо, Меси е прекарал целия си футболен живот в "Барселона" и е много силно свързан с клуба. Второ, от "Интер" със сигурност няма да могат да му плащат колкото тук. И, трето, италианците не са се класирали за Шампионската лига, а не върви Меси да играе в Лига Европа", каза Родригес.

Той е убеден, че от "Интер" няма да се бръкнат чак за 700 милиона евро. Дори да се стигне до разговори, от "Барса" няма да се откажат от неустойката, нито ще склонят да я намалят.

Има и друг любопитен факт. Когато през ноември 2017 г. Меси подписа поредния си договор с "Барса", отпадна клаузата за неустойка, но само при евентуално отделяне на Каталуня от Испания. Меси ще си тръгне като свободен агент, ако клубът му не бъде допуснат да играе в първенствата на Испания, Франция, Германия или Англия. Интересното е, че не бе включена Италия.