CNN (Си Ен Ен) излъчи аудиозапис на предполагаем разговор между Доналд Тръмп и бившия му адвокат Майкъл Коен.

Събеседниците обсъждат да платят за правата върху разказа на бившия модел на "Плейбой" Карън Макдугъл за интимната й връзка с Тръмп отпреди повече от десет години.

Материалът бе предоставен на телевизията от Лени Дейвис, адвоката на Коен. Самият Коен тайно е направил записа на разговора си с Тръмп два месеца преди президентските избори през 2016 г.

Правата върху разказа на Макдугъл, които се обсъждат на записа, са придобити от медийната група "Америкън мидиа инкорпорейтид". Тя изплатила за тях на модела на "Плейбой" 150 000 долара.

На записа се чува как един от двамата - вероятно Коен, казва, че трябва да регистрира търговско дружество, чрез което да бъде заплатена цената за притежаваната от "приятеля ни Дейвид" информация. Предполага се, че става дума за Дейвид Пекър - президент на "Америкън мидиа инкорпорейтид".

При думите, че е необходимо финансиране, другият събеседник - по всяка вероятност Тръмп, го прекъсва с въпроса: "Какво финансиране?"

"Ще трябва да платим", отговаря Коен.

Въпреки ниското качество на записа на него се чува как Тръмп изрича думите "плаща в брой". Но не става ясно дали е казал да се плаща в брой или това да не се прави. Коен веднага отговаря с "не, не, не", а Тръмп споменава думата "чек".

Според сегашния адвокат на президента Руди Джулиани, изслушал записа след подобряването на качеството му от експерт, Тръмп е казал "да не се плаща в брой".

"Записът ясно показва, че президентът не е искал да плаща в брой. Да се твърди обратното е нелепо и в противоречие с останалата част от разговора, в която се обсъжда плащането през дружество", заяви Джулиани.

Юристът добавя, че Коен е смятал за най-добре да се купят правата върху разказа на Макдугъл, а на записа двамата обсъждат как да бъде сторено това.

"Коен споменава, че трябва да плати на Пекър, а президентът казва да не се плаща в брой и изрича думата "чек". Той иска да има доказателства за плащането. След това Коен казва "не, не, не" и спира записа по средата на изречението, което само по себе си е подозрително. Президентът е искал да реши въпроса по правилния начин. Ако искаш да скриеш нещо, няма да обмисляш да плащаш през дружество или с чек", изтъква Джулиани.

Плащането така и не било направено, като Джулиани посочи, че не знае защо се е случило така и че не е обсъждал този въпрос с Тръмп.

"Изслушайте записа. Доналд Тръмп не е шокиран, че ще се плащат пари заради някоя си Карън Макдугъл", заяви адвокат Лени Дейвис в интервю за Си Ен Ен.

Той подчерта, че клиентът му е понесъл много хули и обиди, но че истината е на негова страна.