"Синята коалиция беше напазарувана поименно от ГЕРБ. Г-н Бойко Борисов няма да отрече, че тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов правеше това".

Такова твърдение хвърли в ефира на Нова тв зам.-председателят на ДСБ Петър Москов в коментар за днешното единение в дясното пространство, което бе поставено под въпрос, след като председателят на ДСБ Радан Кънев обяви, че Борисов се опитва да води преговори с всяка партия от Реформаторския блок поотделно. 

По думите на Москов днес сините партии в Блока са консолидирани и няма да допуснат да се случи разпад като този в Синята коалиция. 

"За разлика от Синята коалиция Блокът не е шаран а друг вид риба, за която няма стръв. Ако в ГЕРБ или някъде другаде са си предствяли, че Блокът е разпокъсаната десница отпреди няколко години, много се лъжат. Синята коалиция излезе с изначално сгрешена позиция. Говореше, че ще бъде Пигмалион - ще извайва грубото създание ГЕРБ", посочи Москов.

"Бъдещо дясноцентристко мнозинство може да се случи между политически сили, взаимодействащи с ясни правила и програма", допълни зам.-шефът на ДСБ по повод евентуална бъдеща коалиция с ГЕРБ в 43-тото Народно събрание.

Москов коментира и думите на Борисов, че реформаторите слушали "драгалевския си вожд", т.е. бившият председател на ДСБ Иван Костов.

"Бих препоръчал на г-н Борисов да се отърве от мадридския си вожд г-н Симеон Сакскобургготски. Защото навярно уважението, което изпитвам аз към г-н Костов, г-н Борисов изпитва към г-н Сакскобургготски. Нали така г-н Борисов? Доколкото г-н Сакскобургготски участва в решенията на г-н Борисов, толкова и г-н Костов в тези на г-н Кънев", посочи Москов и с това приключи драгалевската тема.

Зам.-председателят на ДСБ се спря и на говоренето на Борисов, като според лидера на ГЕРБ партията му ту ще върне мандата за съставяне на ново правителство, ако няма пълно мнозинство в следващия парламент, ту ще прави коалиция с други десни партии. Тези тези Москов определи като "мелодраматичен разказ, игра на покер".

"Г-н Борисов блъфира", заключи заместникът на Радан Кънев. 

На финала той направи изненадваща препоръка към министъра на културата в кабинета на Борисов - Вежди Рашидов. Както е известно, Рашидов държи в КТБ депозит от над 2 млн. лв. и е на път да съди държавата, че не прави нищо по въпроса с отблокирането на средствата и заздравяването на банката.

"Вежди Рашидов вие като линейка "Парите ми са там!". Изходът на г-н Рашидов е да гласува за Блока - за да не се случва повече така", разсмя водещата Ани Цолова Москов.