Лидерът на "Атака" и парламентарен шеф на Обединените патриоти Волен Сидеров отново наруши крехкото примирие в малкия коалиционен партньор, обявявайки се срещу идеята за край на купоните по морето в 23 часа. Неговият "патриотичен" партньор - Валери Симеонов, който е и вицепремиер, от м.г. води тази битка, а това лято и Сидеров тръгна на проверки по морето.

"В 22 часа се правят резервации за вечери, така че е абсолютно неуместно 23 часа да се слага като граница. 2 часа да се сложи. Има възможност наистина да се реанимира и това са предложенията на министър Ангелкова , с която, за съжаление, вицепремиерът отново води войни, непрекъснато. Тя дава разумни предложения, да се направят зони“, заяви Сидеров днес след среща със собственици на заведения от Варна и курортите.


Предложението на Министерство на туризма беше местните власти да могат да разделят на зони даден национален курорт. Така курортите ще бъдат извадени от разпоредбите на закона, а шумът ще попадне в специална наредба като поднормативен акт на Закона за туризма - или в местни наредби.

От бизнеса заявиха, че не са против проверките в обектите им от контролните органи, а срещу начина, по който се провеждат. Някои от засегнатите от "шумния" закон на Симеонов бизнесмени се страхували да застанат пред медиите, за да не им пратят още проверки и да ги затворят, заяви още Сидеров, цитиран от БНТ.

Илиян Василев - собственик и управител на заведения по "Алея първа" и Златни пясъци обясни:

"Проверките не трябва да бъдат по този начин, толкова масирани, едновременно всички инстанции… Всяко заведение обикновено има един, максимум двама управители. Ако тези управители бъдат заети в период на 2-3 часа да се справят с тези проверки - какво работим, клиентите, къде остават?", каза Василев, цитиран от БНР.

Сидеров каза, че на срещата при премиера е заявил, че през лятото туристите имат друг ритъм на живот, особено вечер. По думите му часът или трябва да се изтегли по-късно, или да се измисли вариант за парти зони, които да не пречат на "тихия" туризъм.

"Не всичко да е под един знаменател", заключи лидерът на "Атака".

По-рано днес пред Нова телевизия министърът на туризма Ангелкова заяви, че и двамата с вицепремиера Симеонов работят за устойчивото развитие на българския туризъм. "Имаме различия по някои теми, но затова решаваме всичко в диалог", увери тя.

Липсващи сифони в банята, липсващ лоби бар, бар басейн, фризьорски салон и претенции за 4 звезди. Това са част от констатациите при проверките на хотелските комплекси по Черноморието, които Министерство на туризма извършва през сезона. 

"Това, което много ме изненада е липсата на сифони в банята", призна Ангелкова.