„Берое” изигра силен мач срещу шампиона „Лудогорец”, но не успя да го победи на свой терен, след като направи пропуски в началото на мача, а можеше да получи и дузпа при 0:0.

Двубоят в Стара Загора от втория кръг на Първа лига завърши 1:1, като гостите дори поведоха, макар и за кратко.

Домакините играха много добре през по-голямата част, но все не успяваха да нанесат сполучлив завършващ точен удар. На два пъти Борислав Цонев бе близо до гола. Юношата на „Левски” удари греда още във втората минута.

В края на първото полувреме останаха съмнения за дузпа - нарушение на вратаря Ренан от „Лудогорец” срещу Бумеска от „Берое”. Съдийски сигнал от страна на Ивайло Стоянов обаче не последва.

И отново се потвърди правилото, че ако не вкарваш, ти вкарват. Така в 57-ата минута гостите от Разград поведоха след удар на Марселиньо, който получи идеален пас от Сисиньо.

Старозагорци обаче не се предадоха и след само четири минути изравниха. Това стана след бомбен шут извън наказателното поле на капитана им Мартин Райнов. До края съперниците си деляха надмощие, като гостите по-често играеха с топката, но нови голове не паднаха.

Получи се хубав и динамичен мач, може би най-добрият от началото на сезона.

Други резултати от втория кръг на Първа лига:

„Етър” - „Верея” 1:0

„Дунав” - „Ботев” (Враца) 3:1

„Септември” - „Ботев” (Пловдив) 0:2