От „Дисни“ обявиха актьорите, които ще участват в следващата част от историята за онази далечна галактика – и сред тях е починалата през 2016 г. Кари Фишър, съобщи Си Ен Ен. Фишър ще възпроизведе ролята си на принцеса Лея Органа, благодарение на неизползвани досега кадри, заснети за „Междузвездни войни: Силата се събужда“, обяви режисьорът Джей Джей Ейбрамс.

„Ние отчаяно обичахме Кари Фишър, но не успявахме да открием наистина удовлетворяващ финал на сагата със Скайуокър – казва Ейбрамс в изявлението си. – Но никога не бихме взели друга актриса, нито бихме използвали компютърно генериран образ.“

Режисьорът добави, че с „подкрепата и благословията“ на дъщерята на Фишър Били Лурд филмът е намерил начин „да почете наследството и ролята на Кари като Лея в „Епизод IX“, използвайки непоказвани кадри, заснети първоначално за епизод VII“.

Кари Фишър почина на 60 г. през 2016-а, след като получи инфаркт по време на полет от Лондон за Лос Анджелис. След смъртта ѝ от „Дисни“ обявиха, че нямат планове „да възстановят ролята ѝ с дигитално създадено изображение“.

От „Дисни“ също обявиха, че Били Дий Уилямс ще играе ролята на Ландо Калризиан. Марк Хамил ще се завърне като Люк Скайуокър заедно с актьорите Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Оскар Айзък и Кели Мари Тран. Новите имена в актьорската група са Наоми Аки и Ричард E. Грант.

Музиката на филма отново ще бъде на композитора Джон Уилямс.

„Епизод IX“ ще закрие новата трилогия на „Дисни“от космическата сага, която започна през 2015-а със „Силата се пробужда“. Този филм, заедно с последвалия „Междузвездни войни: Последните джедаи“, са спечелили от световното си разпространение повече от 3 милиарда долара.

„Междузвездни войни: Епизод IX“ ще бъде показан в нашата галактика на 20 декември 2019 г.

Площад Славейков