Две служителки в "Български пощи" са обявили гладна стачка, защото ръководството ги наказва за разкриване на нарушения, съобщи бТВ. Подобно на Николай Колев-Босия, и те поискаха оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски, който е принципал на пощите.

Златка Младенова, представител на синдиката "Защита", обяви първа, че ще гладува, тъй като е била лишена от парите за клас прослужено време и са спрели и ваучерите й за храна.

"Аз съм сортировач, заплатата ми е 545 лв", разказва тя.

Ръководството на пощите налагало тези мерки срещу представители на синдиката "Защита", защото, твърди Младенова, те докладвали сериозни нарушения.

Другите синдикати обаче не застанаха на страната на двете работнички и обявиха, че те изпълняват политическа поръчка. Според председателя на "Защита" Красимир Митов ръководството на пощите работи зле.

"От 2014 до 2018 г фонд работна заплата е повишен с 20 милиона, най-ниските заплати в дружеството са увеличени с 55%", обяснява изпълнителният директор Деян Дънешки.

Това би означавало, че през 2014 г. заплатата на някой на позицията на Младенова е била под минималната.

От КТ "Подкрепа" пък обявиха, че са готови да изкарат стотици работници, за да докажат, че двете стачкуващи са малцинство.