Италианската компания Ferero търси да наеме 60 кандидат-дегустатори, които да тестват суровините, използвани от нея, за да произвежда течния си шоколад Nutela и своите шоколадови вкуснотии, съобщи Франс прес.

Обикновено тази мисия е поверявана на хора от вътрешния персонал, но този път компанията ще повери дегустацията на обикновени хора, които не работят в сектора. Дегустаторите ще опитват какаото, лешниковия прах и други полуготови продукти, влагани в крайната продукция.

Късметлиите, които ще бъдат избрани, ще преминат през 3-месечен курс на обучение, който компанията плаща. Той започва през септември. Целта на обучението е да научи кандидатите да съумяват да изразят добре впечатленията си при дегустациите и да тренират сетивата си за тях.

В края на курса ще бъдат подбрани 40 човека, които ще бъдат наети на договор за 4 часа седмично. Местоработата им ще е в Алба, където е седалището на компанията в Северна Италия.

Ferero е третият в света производител на шоколадови изделия и за 10 години утрои печалбите си, които надхвърлят 10 милиарда евро. Компанията има 22 фабрики за захарни изделия по света и над 30 000 служители