Германският канцлер Ангела Меркел се слави с привързаността си към костюмите с панталон, цветните сака и сдържаните бижута. Но вън от политическия живот г-жа Меркел обича и по-шаренки неща, а в една дреха очевидно така се е влюбила, че я носи вече 18 години подред.

На Залцбургския фестивал наскоро Ангела Меркел се появи в ярка туника, която се оказа позната на мнозина. По тържествени случаи тя е обличала дрешката неведнъж - например през 1996 г., после през 2002-а и 2009-а. Ярката туника г-жа Меркел си купила в Калифорния преди 18 години и очевидно няма намерения да я изхвърля.

Трябва да отбележим, че неотдавна Ангела Меркел зарадва феновете си с нови форми - канцлерът на Германия отслабна с около 10 килограма и придоби почти младежки вид. Тайната на придобитата нова стройност, оказа се, се крие в отказа от пшеничен хляб и мазно месо. От диетата ѝ били изключени хляб, сладкиши, тлъсто месо, сандвичите с кренвирши и сирене. Сега г-жа Меркел отново се обвива в любимата си туника, пазейки форма с пресни моркови и чушки, както и много плодове.