Примадоната на руската естрада Алла Пугачова, заедно със съпруга си Максим Галкин и непълнолетните им деца Лиза и Гари, са напът да получат право на дългосрочно пребиваване в Европейския съюз, съобщава сайтът Лента.ру, позовавайки се на изданието Дни.ру.

Според източниците на портала, цялото семейство в пълен състав е отлетяло за Европа, за да уреди „последните въпроси“, свързани с получаването на статута.

„Там е необходимо присъствието на всички членове на семейството, които ще получат европейски паспорти, затова певицата и мъжът ѝ са взели и децата със себе си“, цитира източника изданието.

През март миналата година сайтът „Топ нюз“ съобщи, че Пугачова, Галкин и децата им са били два дни в Кипър във връзка с покупка на недвижима собственост и получаване на кипърско гражданство. В информацията се напомня, че в Кипър действа програма, според която всеки, който пожелае, може да получи кипърско гражданство, като инвестира 2 млн. евро в недвижима собственост на острова.

69-годишната Алла Пугачова има две непълнолетни деца — Елизавета и Гари. Певицата има и 47-годишна дъщеря – Кристина Орбакайте. Мъжът на Пугачова – хумористът Максим Галкин – е на 42 години.

"Площад Славейков"