Отстранената от длъжност кметица на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева е приета в болница. Отведена е там за прегледи с оковани ръце и крака.

Това става ясно от публикация в официалния ѝ профил във фейсбук, придружен с видео.

"Днес, 1 август, Деси Иванчева постъпи в болница за седмица с цел детайлни изследвания заради тумор на хипофизата й, който има от около две години и който вероятно се е увеличил. Силно се надяваме това да не е така, но е възможно, като имаме предид болките в главата й, от които отдавна се оплаква, огромния стрес, който преживя от показния арест и престъплението по набеждаване за подкуп, извършено срещу нея и Биляна Петрова, унижението в съдебните зали и медиите, както и пребиваването в отвратителните условия в ареста.

При всичко това Мафиотизираната прокуратура продължава да се държи с Деси и Биляна като с най-опасни престълници, като със серийни убийци! Вижте във видеото, снимано днес от бившия пиар на "Младост" Петър Кърджилов как е окована Деси Иванчева - като Ханибал Лектър, само маската са пропуснали, но пък я бяха наплашили достатъчно, като й бяха забранили да говори!", пише авторът на публикацията в социалната мрежа.

Вчера в същия вид е била изведена за прегледи и заместничката на Иванчева в общината Биляна Петрова.

Двете са подсъдими за вземане на подкуп и бяха арестувани при показна акция в центъра на София.

Съмишлениците им съобщават още, че започват подписка, адресирана до правосъдния министър Цецка Цачева, за тяхното пускане на свобода, за самоотвод на Специализираната прокуратура, както и "за започване на независимо разследване срещу организираната престъпна група, която извърши срещу Деси и Биляна престъпление по набеждаване в искане и вземане на подкуп!".