Три партии се обединяват в движение "Възход" и обявяват курс за "създаване на алтернатива на проваленото псевдодясно управление на страната".

Става дума за "Единна народна партия", основана преди години от Мария Капон, а сега начело с Валентина Василева, за "Съюз на свободните демократи" - тоест партията, основана от Стефан Софиянски, водена от д-р Радослав Кацаров, и „Движение демократично действие”, чийто лидер е някогашният столичен водач на СДС и бивш общински съветник Стефан Иванов. 

Сред основните цели на движение „Възход“, освен създаването на алтернатива,  възстановяване на принципите на свободната и конкурентна пазарна икономика, откъсвайки я от зависимостите на олигархичната и партийна върхушка; възстановяване на демократичните принципи на управление, да се създадат условия за бърз възход на българската икономика, да поведе безкомпромисна борба срещу корупцията и да прекъсне мафиотската обвързаност между властта и бизнеса, пише в съобщението за новата инициатива.

"Ние сме убедени, че консолидацията на демократично мислещите хора в България трябва да стане не около лидери, а около принципи. Обединени от идеологическа и ценностна близост, водещо начало на движението е равнопоставеност между партньорите в него. Движение „Възход” започва разговори и остава отворено за взаимодействие и съвместна работа с всички демократично мислещи хора, партии или организации, които настояват да се възстановят принципите на свободата, справедливостта и достойнството.", отправят послание от "Възход".

Не се споменават имена на партии, формации и обединения - нито като потенциални партньори, нито като потенциални опоненти.