Американският президент Доналд Тръмп призова министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс да прекрати разследването за възможно съглашателство между хора от предизборната му кампания и Русия с цел повлияване на президентските избори през 2016 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

След няколко съобщения в Туитър, в които подложи на атака разследването на специален прокурор Робърт Мълър, Тръмп написа:

"Това е ужасяваща ситуация и главният прокурор Джеф Сешънс трябва да спре този манипулиран лов на вещици веднага, преди да е опетнил нашата страна още повече. Боб Мълър е тотално противоречив, а неговите 17 гневни демократи, които му вършат мръсната работа, са позор за САЩ!"

 

 

От туита на Тръмп не става ясно кои са 17-те демократи, за които говори той.

От вчера тече съдебен процес срещу бившия шеф на кампанията на Тръмп Пол Манафорт, в центъра на който се връзките му с руски и проруски политици и олигарси.

Тирадата на Тръмп срещу разследването включва (досега) седем гневни туита, в които той с главни букви нарича обвиненията за таен сговор с Русия "пълна измислица".

Той обвинява демократите, че са платили "фалшивото Досие" по случая и припомня, че Манафорт е бил съветник на президента Роналд Рейгън и Робърт Доул, бивш лидер на републиканците в Сената от 1985 до 1996 г.

"Кой е третиран по-зле, Алфонс Капоне , легендарен мафиотски бос, убиец и "Обществен враг номер едно", или Пол Манафорт, политически функционер & любимец на Рейгън / Доул, сега затворен в единична килия, макар да не е осъден за нищо? Къде е тайният сговор с Русия?", написа американският президент.