"Лудогорец" загуби с 0:1 гостуването си на МОЛ Види от Унгария и отпадна във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Футболистите от Разград не показаха достатъчно добра игра и не убедиха, че са по-добри от своя съперник. Те могат да се считат ощетени от съдията Мануел Шуетенгрубер (Австрия), но не това бе причината за отпадането. "Лудогорец" не бе достатъчно активен и достатъчно прецизен в завършващата фаза.

По-голямата част от първото полувреме бе по-скоро скучна, с бавна игра и преобладаващи единоборства в средата на терена. Привидно играчите на МОЛ Види бяха по-груби, но картоните отидоха на сметката на "Лудогорец". При едно от единоборство Марселиньо бе сритан в гърдите от Лоик Него. Съдията не отсъди нищо, но играчът на "Лудогорец" имаше белези от бутони по гърдите и отказа да приеме извиненията на Него. Малко по-късно Марселиньо, очевидно изнервен, избута играч на съперника и веднага получи жълт картон.

В 29-тата минута Върджил Мисиджан получи жълт картон, тъй като не се бе изтеглил на нужното разстояние при построяването на стена. В 37-ата минута бе най-доброто положение за "Лудогорец", когато Якуб Швиерчок изпълни добре удар от фал. Три минути по-късно Мисиджан влезе на скорост в наказателното поле, загуби равновесие след контакт със съперников футболист и падна. Съдията прецени, че това е симулация за дузпа и му даде втори жълт и съответно червен картон.

Останали с човек повече играчите на МОЛ Види се активизираха и в края на полувремето стигнаха до гол след няколко добри спасявания на вратаря на "Лудогорец" Ренан. Той бе дело на Хаджи, който с глава засече пас на Стопира. Голът стана в отсъствието на централния защитник на "Лудогорец" Георги Терзиев, който в този момент не бе в игра заради контузия.

През второто полувреме играта продължи да бъде на неособено висока скорост. В 47-мата минута Шчепович от МОЛ Види нанесе удар от дъгата на наказателното поле, който мина високо над гредата. Няколко минути по-късно влезлият през второто полувреме Яцек Горалски от "Лудогорец" нанесе доста по-добър удар, но той също бе над гредата.

В 58-ата минута Него отправи удар към вратата а "Лудогорец", който бе в обсега на Ренан. В следващата минута Марселиньо, след хубаво двойно подаване с Швиерчок също стреля към вратата на МОЛ Види, но вратарят спаси.

В 67-мата минута в игра влезе Клаудио Кешеру, който замени Швиерчок. Малко след това жълт картон за разправия със съдията получи и Светослав Дяков, а Жоао Пауло замени Вандерсон, който получи контузия.

В 76-тата минута Ренан се отличи с ново добро спасяване след скоростна атака и удар от близо на МОЛ Види. Малко след това Кешеру изпълни пряк свободен удар, но топката се отби от стената.

В 82-та минута Паоло изпълни много добър пряк свободен удар, но топката се отби в напречната греда. В добавеното време Нeго пропусна да вкара сам срещу вратаря, след като не можа да улучи вратата.

 В края на мача "Лудогорец" опита натиск, но той бе по-скоро хаотичен. "Зелените" продължават в третия кръг на Лига Европа.