Организирана престъпна група е била разбита при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Бургаска област, съобщиха от МВР. По-късно стана ясно, че е бандата на Димитър Желязков-Митьо Очите. 

Желязков не е арестуван, заминал е за чужбина преди да почнат арестите. Той е заминал за чужбина малко преди да започне акцията с арестите. Службите са имали информация за това, но не са искали да осуетят операцията и затова не са го спряли, обясни от Бургас на брифинг по обяд спецпрокуратурата. Митьо-Очите е обявен за общонационално издирване, ще го търсят и от Интерпол.

По данни на Нова тв той е на лечение в Германия.

При операцията са задържани 19 души, сред тях известни фигури от подземния свят от обкръжението на Желязков, претърсени са десетки адреси, намерено е и оръжие. В къща в бургаския Кошарица, където живее и Желязков, са открити майка и дъщеря, съпруга и дете на подсъдим по друго дело от Плевен. Това говорело за връзка на всички в организирана престъпна група. 

Срещу задържаните ще бъдат повдигнати обвинения за организирана престъпна група, която се е занимавала с рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици.

Акцията ще продължи следващите три дни на територията на Бургас. На място е и зам. главният прокурор и бивш ръководител на спецпрокуратурата Иван Гешев.

"Екшънът" около Митьо Очите затихна през последните две години, докато той се възставовяваше от опита за покушение срещу него през 2016 г.