Вещи на актрисата Лайза Минели, сред които и култовото ѝ бомбе от филма "Кабаре" /1972 г./, бяха продадени на търг в Лос Анджелис за над 1,2 милиона долара, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Въпросната шапка намери купувач за 81 250 долара на аукциона, организиран от "Профайлс ин хистъри". А сценарий от същия филм с ръчно написани от Минели бележки по него, беше продаден за 15 000 долара.

Тридневният аукцион, кръстен "С любов от Лайза", бе захранен от голямата колекция на холивудската актриса и певица, като някои предмети бяха реализирани на три пъти по-висока цена от първоначалната им оценка.

В търга бяха включени над 1700 лота, сред които фигурираха и принадлежности на родителите на Лайза - актрисата Джуди Гарланд и режисьора Винсънт Минели.

Най-настървените наддавания бяха направени за вещите от филма "Кабаре", който донеса "Оскар" на Лайза Минели в ролята й на берлинската кабаретна певица Сали Боулс.

Седемдесет и две - годишната Минели реши в началото на тази година да се освободи от многобройните вещи, които е колекционирала през годините и е съхранявала на шест места.

Част от приходите от търга холивудската прима ще дари на фондация, която се грижи за опазването на музикалното наследство на САЩ.