Скачането от движеща се кола и танцуването до нея може да не звучат като особено добра идея. Но точно това правят хиляди хора по света, опитвайки се да изпълнят т.нар. Kiki challenge.

Да слезеш от автомобила си, докато той е в движение, и да затанцуваш на песента на Дрейк In my feelings, след което да успееш отново да се качиш в колата. Това е новото предизвикателство, което опитват търсещите слава. Клиповете от своите изпълнения те споделят по хаштаговете #InMyFeelingsChallenge или #KiKiChallenge.

Предизвикателството придоби популярност, след като американският комик Шиги публикува в социалните мрежи видео, в което той танцува на песента на Дрейк. То беше споделено стотици хиляди пъти и стотици хора публикуват свои клипове. 

Колкото по-популярно става предизвикателството, толкова по-опасни идеи включва. В оригиналния танц на Шиги въобще няма кола.

 

#Mood : KEKE Do You Love Me ? @champagnepapi #DoTheShiggy #InMyFeelings

Публикация, споделена от Shoker (@theshiggyshow) на

В сряда #InMyFeelingsChallenge е бил използван повече от 400 000 пъти само в инстаграм, пише "Вашингтон пост". Клиповете включват изпълнения на хора от всякакви възрасти.

Според властите в много страни обаче начинанието може да се окаже доста опасно.

Десетки са ранените - някои не успяват да се качат в колите си, други падат, трети се удрят в пътни знаци и стълбове...

Властите в няколко страни, включително Индия, Испания, САЩ, Малайзия и ОАЕ, предупреждават, че предизвикателството е опасно. Освен това в тези страни всеки, който е заловен да се опитва да го изпълни, е заплашен от глоба и дори затвор.

Полицията в Испания използва социалните мрежи за кампания срещу предизвикателството и публикува клипове на хора, чийто опит да изпълнят Kiki challenge завършва зле за тях. Властите в Мумбай също предупредиха за рисковете от предизвикателството:

Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси използва случая, за да насърчи министъра на петрола да продължи да вдига цените на горивата - причина за сериозно недоволство сред египтяните.

"Продължавате да карате коли и да изпълнявате предизвикателството. Тогава, господин министър, не се притеснявайте и вдигнете цените на горивата", каза той на лекция в университета в Кайро.