Лина Хийди наскоро разкри как по време на интервю журналист критикувал външния ѝ вид и това я „съкрушило“, съобщава „Индипендънт“.

Звездата от „Игра на тронове“ се появи в шоуто „Running Wild With Bear Grylls“ и сподели как по време на пресконфоренция, когато била бременна в седмия месец, в зала, пълна с хора, репортер не харесал външния ѝ вид.

В новопоявилия се клип Хийди казва на Грил:

„Ние трябва да се срещаме с медиите, когато получаваме награди и въобще често се налага да ни интервюират много хора. Бях бременна в седмия месец, когато влязох в залата пълна с репортери и един от тях се изправи и каза:

„Искам само да кажа, че в реалния живот изглеждате разочароващо“.

Британската актриса, която е брюнетка, разказва как репортерът ѝ казал че изглежда много по-добре с руса перука в ролята на Церсей Ланистър.

„Той попита: „Това ли е истинската ви коса?“ – и когато потвърдих, продължи:

„С перуката сте много по-добре. Харесвам ви като блондинка“. Бях направо съкрушена. Как може да се говори така?”

В друго по-ранно интервю актрисата се похвали, че е щастлива да бъде работеща актриса, прехвърлила 40-те:

„Сега съм по-щастлива и по-стара, играя жени, от които не се очаква да са красиви. За мен този натиск вече отмина. За мъжете актьори е достатъчно да са „интересни“, но жените са подложени на силен натиск да бъдат красиви и слаби“.

Хийди, която е била номинирана за „Еми“ за ролята на Церсей, в момента снима сцени от последния сезон на „Игра на тронове“, чиято премиера се очаква да бъде около средата на 2019 г.

Площад Славейков