Две деца са с опасност за живота, след като независимо едно от друго, в два последователни дни, са се качили върху вагони и са получили изгаряния вследствие от волтова дъга.

13-годишно момче е с опасност за живота, след като се е качило върху вагон на жп гарата в Стара Загора, съобщиха днес от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив, предава "Фокус". До момента е установено, че около 17.30 часа детето се качило на покрива на товарен вагон, при което се е образувала волтова дъга и при контакт с тялото му е нанесла наранявания.

Спешна помощ първоначално му е била оказана в Стара Загора. След извършването на първоначалните медицински манипулации, насочени към преодоляване на непосредствената опасност за живота му, момчето е било транспортирано до Клиника по изгаряния в Пловдив, където и към момента продължава лечението му. То е с 55% изгаряния по тялото.

В тази клиника предишния ден е докарано в тежко състояние и 7-годишно момиче след подобен инцидент, станал в същия район. Момичето е с 15% дълбоко шоково изгаряне, засегнало основно едната ръка. Волтовата дъга в този случай е довела до падане и детето е получило фрактура на едно от ребрата си, което от своя страна е причинило пневмоторакс. Второто дете също е с реална опасност за живота.

Районна прокуратура - Стара Загора наблюдава досъдебното производство. Предполага се причините за инцидентите са свързани с модерното напоследък селфи от голяма височина.