Няма причина правителството да не издържи до евроизборите догодина, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на бТВ тази сутрин. По негови думи все още се обсъжда дали "патриотите" да се явят обединени или поотделно на вота през 2019 г.

За скандалите между Валери Симеонов и Волен Сидеров той отбеляза:

"По-добре е да има разправия на висок тон, макар че понякога се минава границата безспорно, отколкото да има едни бицемери, които помежду си се разбират, а си забиват нож в гърба. Но се преминава границата, това изнервя и нашите съмишленици."

На въпрос как в Брюксел им звучат коментарите за "редник Цеко", той отбеляза:

"В Брюксел това не звучи по никакъв начин. Там не ги интересува кой е този редник. Брюксел от време на време го хваща ишиас, както знаете. Това не е само медицинска диагноза, това е и политическа такава. Ние трябва да си подреждаме нашия дом, не да се интересуваме какво мисли някой навънка."

Но подчерта, че "непремерените приказки вредят".

Дали "Обединени патриоти" ще останат без Валери Симеонов - това е разговор вътре в коалицията. Ами ако скочи от бургаския мост с релса на врата?

"Стискам палци да не се стига дотам."

 

Джамбазки коментира и темата с Македония по повод вчерашното общо честване на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание от страна на премиерите Борисов и Заев:

"Македонизмът е измислица на Сърбия. Той като антибългарска теза е мъртъв. Искам да поздравя Бойко Борисов и Зоран Заев за това. За нас е важно да бъдат демонтирани докрай антибългарските настроения в Република Македония, които бяха насадени след 1945 година. Македония е една и тя е българска."