Гневна Корнелия Нинова нахока днес съпартийците си заради олигарсите в левите редици.

"Няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край", написа тя във Фейсбук по повод ареста на общинския съветник от групата на БСП в Бургас Бенчо Бенчев.

Турските власти го предадоха с още щестима души задържани снощи в стаята на издирвания с червена бюлетина от Интерпол престъпен бос Димитър Желязков (Митьо Очите).

"Този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари. Той е ярък пример за модела на прехода.И не е единствен в страната. И не само, че няма да послушам съветите - да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя : няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край", написа Нинова.

Тя твърди, че е поискала информация кога, кой, как и защо е предложил Бенчев в соцлистата преди години и веднага над нея "заваляли" съвети: "не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията".

"Разбира се - категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас", заявява Нинова. 

 

Междувременно, БСП - Бургас също призова Бенчев да подаде оставка от поста, предаде БНР. Бенчев не е длъжен да го прави, защото е избран от гражданската квота.

Ако не подаде оставка обаче останалите членове на групата няма да го търпят помежду си, каза председателят на партията в Бургас Живко Господинов пред националното радио:

"Групата се разпада и той остава като независим общински съветник. Считаме, че това е по-добрият вариант към момента и колегите са съгласни с мен. Благодаря им, че подкрепиха и позицията, която ръководството изработи".