ЦСКА-София победи „Дунав“ с 3:0 като домакин в мач от третия кръг на Първа лига. И продължава да е без грешка от началото на сезона с 9 точки и голова разлика 7:0.

"Червените" направиха и няколко пропуска, а гостите от Русе успяха да създадат 1-2 опасни положения.

Върхът бе пропуск при 0:0 на Мауридес, който прати топката високо над вратата, вместо да я порази на метри от голлинията.

Така бе до 39-ата минута. Тогава новата бразилска перла на „червените“ вкара дежурния си гол с глава след центриране на Секулич - 1:0. Това бе петото му попадение за ЦСКА-София, откакто носи фланелката на отбора.

Ако изобщо е имало интрига, тя приключи окончателно в последните секунди на първото полувреме. Вратарят на русенци Антонов излезе извън наказателното поле и при опит да изчисти топката улучи тялото на съотборника си Мартин Ковачев и тя влезе в мрежата за втори път.

Третият гол бе шедьовър на Кирил Десподов. Нападателят просна на земята с финт противников защитник и от малък ъгъл стреля горе в ъгъла. Така бе оформено класическото 3:0.

Така ЦСКА-София е едноличен лидер и се подготвя със самочувствие за мача срещу датския „Копенхаген“ от Лига Европа на 9 август.

Други резултати от третия кръг:

„Лудогорец“ - „Локомотив (Пловдив) 0:1

„Ботев „ (Враца) - „Левски“ 0:2

„Ботев“ (Пловдив) - „Етър“ 2:0

„Верея“ - „Берое“ 0:2

„Черно море“ - „Септември“ 1:5

Утре е мачът „Славия“ - „Витоша“.