"Боли ме най-много от това, че тези, на които съм помагал най-много, ме разкъсват като кучета". Това казва бизнесменът Бенчо Бенчев в първото си публично изявление, след като бе задържан за 24 часа и освободен покрай разследването на бандата на Митьо Очите.

Пред Флагман Бенчев заявява, че няма за какво да се оправдава. И изтъква, че пушките и оръжията, които са намерени в дома му, са ловни.

"Взели са след претърсването четири пистолета, за които синът ми Георги рано тази сутрин занесе всички документи – те са служебни и се водят на едноличната ми фирма „Бенмар”, но тъй като при преместването на офиса й в новата сграда нямаме каса, аз ги съхранявам в личната си каса у дома. Тези четири пистолета се водят на отчет към Първо РУП, а аз тук съм към Четвърто РУП. Още днес ще ги пререгистрирам да са на съхранение към съответното управление. Ловец съм и това е известно на всички, ловният ми автомат си е вкъщи", обяснява Бенчев.

В комента по повод изявлението на Корнелия Нинова и други представители на БСП Бенчев казва:

"Мога да кажа, че не съм допускал съществуването на толкова много хора, които се хранят от завист и злоба, качества, които в такива ситуации, като тази, излизат наяве и е трудно да се прикрият. Толкова притворство! Сега ще си дам равносметка за доста неща, над които винаги съм стоял и в личния, и в политическия си живот".

Относно факта, че се оказа замесен в разследването на Митьо Очите Бенчев коментира:

"Оказах се в неподходящ момент в най-неподходящото място. Всичко ще се изясни и ще се разбере, че няма как да ме пришият към престъпна група. Аз дори и адвокат още не съм повикал, нямам от какво да треперя, защото съм правил само добрини".