Григор Димитров се включи в ежегодния демонстративен хокеен мач в рамките на големия тенис турнир "Роджърс къп" в Торонто. Първата ни ракета започва в северноамериканската част от сезона тази нощ (след 3 ч. наше време) срещу Фернандо Вердаско, но преди това показа и умения със стика, като впечатли една от звездите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Едни срещу други на централния корт се противопоставиха тенисисти с настоящи и бивши хокеисти в смесени отбори - те поиграха хокей с топка. Нямаше как да е лед, пък и майсторите на ракетата трудно биха се държали на зимни кънки.

Григор изгледа двубоя, в който победния гол за 6:5 реализира 33-ият в световната ранглиста американец Стив Джонсън, фен на хокея и на НХЛ. След това Димитров се включи в дузпи.

"Те се справиха чудесно, особено Григор, коментира пред сайта на асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) 38-годишният Доминик Мур, звезда от куп отбори от НХЛ, а в момента "свободен агент". - Досега той не беше хващал стик за хокей, но въпреки това се справи отлично. Видя се, че тези момчета са великолепни атлети."

На мача беше канадското величие Дъг Гилмор, бивш национал на "кленовите листа".

"За нас бе голямо удоволствие да сме сред тенисистите тук, добави Гилмор, член на хокейната Зала на славата. - Те са атлети, играят и тренират постоянно в жеги. Намират се в страхотна форма. Като състезателни коне са. Кондицията им е невероятна."

Накрая хокеистите, сред които имаше и дами, си направиха обща снимка с финалиста на тазгодишния "Уимбълдън" Кевин Андерсън, който беше само зрител на шоуто.

Междувременно мачът от първия кръг между българката Сесил Каратанчева и Мария Шарапова (Русия) бе прекъснат при 1:4 заради буря. Ще се доиграе тази вечер. Срещата започна равностойно, но бившата № 1 в света проби в четвъртия гейм, след което затвърди и натрупа солиден аванс в първия сет.

Каратанчева стигна до основната схема, след като преодоля квалификациите.