Обвитата в зелен облак газ комета Невероятният Хълк тази вечер ще бъде най-близо до Земята от откриването си през 2017 г.

Според учените кометата, позната сред тях с "по-скучното" име C/2017 S3, най-вероятно за пръв път навлиза във вътрешната част на Слънчевата система. Тя беше открита на 23 декември 2017 г. от телескопите PanSTARRS на Хавайските острови, пише сайтът Live Science.

Зеленият цвят на кометата се дължи на молекулите цианид и карбон, които се йонизират заради топлината от приближаващото Слънце, обяснява Брайън Кобърлейн от Рочестърския технологичен институт в Ню Йорк.

Ако случайно сте прочели някъде, че кометата ще се разбие в Земята и ще я унищожи - бъдете спокойни. В момента, когато е най-близо до планетата ни, Невероятният Хълк ще бъде на цели 112 милиона километра.

След това тя ще продължи да се приближава до Слънцето, ще премине покрай него на 16 август и ще продължи пътя си по неправилната си орбита към периферията на Слънчевата система.

В момента Невероятният Хълк е твърде близо до Слънцето, за да се вижда от Земята. Астрономите обаче смятат, че любителите на космическите спектакли може да имат шанса да видят обвитат в зелен облак газ комета, когато тя премине отново "близо" до Земята в края на август, коментира Пол Чодас, мениджър на Центъра за изследване на близки до Земята космически обекти към Калифорнийския технологичен институт.