Волен Сидеров дава в понеделник служебния премиер Георги Близнашки и няколко четирима министри на прокурор. Според лидера на „Атака“ от декларациите им за конфликт на интереси личи, че те са нарушили Наказателния кодекс, предаде „Дневник“.

"По закон министрите и министър-председателят не трябва да участват в търговски дружества, неправителствени организации и да заемат други длъжности. В служебния кабинет обаче има петима, които са в конфликт на интереси, начело с министър-председателя", твърди Сидеров.

Според него декларациите, съдържанието на които първоначално беше заличено, а по-късно под медиен натиск оповестено, всъщност са били подправени. Сидеров твърди, че "Близнашки върши измами и това е видно от подписката за референдума за гласуването, която е вкарана в Народното събрание. В нея 108 хил. подписа са фалшифицирани и Близнашки трябва да бъде подведен под отговорност за измама."

Сега пък служебният премиер се бил забъркал в „нова афера“ - с декларациите за конфликт на интереси.

Служебният премиер Георги Близнашки и министрите Румяна Коларова (на образованието), Даниел Митов (на външните работи), Николина Ангелкова (на транспорта) и Мирослав Ненков (на здравеопазването) оповестиха данните от декларациите си по закона за конфликт на интереси в четвъртък.