Терминал 1 на летището във Франкфурт поднови работа, след като беше евакуиран по-рано днес и качването на пътници на самолетите беше спряно.

Причината за извеждането на пътниците беше, че най-малко едно неоторизирано лице премина отвъд зоната за сигурност, съобщиха световните агенции. По-късно полицията съобщи, че става дума за френско четиричленно семейство.

Поне един от членовете на семейството е влязъл в зоната за сигурност, без да бъде проверен, заяви полицейска говорителка. По думите й в момента семейството е разпитвано.

Летището във Франкфурт е най-натовареното в Германия.

"Евакуацията в терминала на летището във Франкфурт приключи. Засегнатите части от терминала са отворени отново и операциите се подновяват. Благодарности на всички пътници и на персонала на летището за проявеното разбиране и дисциплинирано поведение", гласи съобщението на полицията. 

Компанията, която управлява летището, заяви, че работата е била спряна от 11,30 до 14,30 ч. и че 49 от близо 1500 планирани полета са били отменени заради мерките за сигурност.

Авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) съобщи по-рано в Туитър, че е спряно качването на пътници на самолетите на нива А и Z на терминал 1 на летището.

След подобен инцидент на 28 юли на летището в Мюнхен, второто по големина в Германия след това във Франкфурт, бяха анулирани около 300 полета, което засегна над 30 000 пътници, припомня Ройтерс.

Летището във Франкфурт е най-натовареното в Германия. Миналата година през него са преминали 64,5 милиона пътници, отбелязва ДПА.

Полицейската акция приключи успешно.