До края на 2019-а „Дисни“ ще пусне своя стрийминг платформа. Името на услугата все още не е обявено, но голяма част от съдържанието ѝ е вече известна. Амбициите на компанията е да се конкурира най-вече с „Нетфликс“. Сред обявените продукции е и сериалът „Междузвездни войни“, разработен от Джон Фавро, режисьор на „Железният човек“ и „Книга за джунглата“, съобщава „Ню Йорк Таймс“.

Сериалът ще разполага с бюджет от около 100 млн. долара, засега се знае, че първият му сезон ще бъде от десет епизода – или грубо изчислено: по 10 млн. долара на епизод. Дотук Фавро е написал сценария за почти половината от първия сезон.

„Междузвездни войни“ е обширен свят и новата платформа на „Дисни“ предлага чудесната възможност да разказваш истории, които се развиват с много герои“, коментира Фавро.

За сравнение, всеки от последните шест епизода от осмия сезон на „Игра на тронове“ струва 15 млн. долара, „Короната“ разполага с бюджет от 130 млн. долара, а предстоящият сериал „Властелинът на пръстените“ на „Амазон“, който бе обявен за най-скъпия телевизионен сериал в историята, е изчислен на над 1 млрд. долара.

Историята в предстоящата поредица ще се развива между събитията от филма на Джордж Лукас „Завръщането на джедаите“ и на Джей Джей Ейбрамс „Силата се пробужда“. Фавро обаче гарантира, че сериалът ще е напълно различен от оригиналните филми на Лукас.

Площад Славейков