"Челси" е близо до привличането на 23-годишния вратар на "Атлетик" (Билбао) Кепа Арисабалага на стойност 72 милиона паунда (80 млн. евро), пишат британската и испанската преса.

Ако сделката се осъществи, баскът ще стане най-скъпоплатения страж в света като трансферна сума. На 80 млн. възлиза откупната клауза в договора на Арисабалага с "Атлетик" и снощи клубът на Роман Абрамович се е съгласил да я задейства.

Така в рамките на този трансферен прозорец рекордът за вратар ще падне още веднъж. Наскоро "Ливърпул" плати 74 млн. евро на "Рома" за бразилеца Алисон.

Днес по обед британско време Арисабалага трябва да пристигне в Лондон и да премине медицински преглед. Ако всичко е наред, той ще подпише личния си договор с "Челси" и ще бъде представен пред медиите и феновете на "сините".

Всичко това приближава белгийския национал Тибо Куртоа до "Реал" (Мадрид). Досегашният титулярен вратар на "Челси" е желан от европейския шампион, но досега английският клуб се дърпаше. Куртоа вече от няколко дни бойкотира тренировките на "Челси", с което даде ясен сигнал, че твърдо иска преминаване на "Бернабеу".

Очаква се най-добрият вратар на Световното да излезе на "Реал" около 35 милиона паунда. Трансферната цена е толкова ниска, тъй като до изтичането на договора на Куртоа остава по-малко от година.

Тези дни контактите между двата клуба са доста чести. Вчера "белите" се съгласиха да дадат под наем хърватина Матео Ковачич на "Челси". Полузащитникът настояваше да напусне Мадрид, тъй като не е титуляр.

Трансферният прозорец за английските клубове затваря утре, 9 август. За останалите европейски страни продължава до края на месеца.