"Не ме интересува откъде идва Танов. Аз откъде идвам? Нали съм червен, даже левите напомнят колко съм червен, най-червеният от всички възможни. Но никой не може да каже, че Георги Близнашки е корумпиран", така обяснава в интервю за в. "24 часа" служебният премиер Георги Близнашки спорното назначение на Ваньо Танов за шеф на митниците.

Според премиера атаките срещу правителството издават страховете на олигархията, че е на път да загуби, и то за дълго време - да дирижира безпрекословно националния политически живот.

"Разломът, който се получи в недрата на олигархията и допринесе за падането на кабинета "Орешарски", не означава, че тези влиятелни кръгове, които разполагат с огромна медийна власт, ще се примирят с положението си на губещи, обречени да понасят нови и нови удари. Напротив, те полагат огромни усилия да разрушат крехката солидарност, която беше създадена между различните обществени среди, които участваха в протестите", обяснява той.

Близнашки бил скъсал духовните си връзки с бившата му партия БСП, защото столетницата се превърнала в "партия на олигархията", по неговите думи.