Пол Погба, един от асовете на Франция на Мондиала в Русия, твърдо искал да напусне "Манчестър Юнайтед" и вече уведомил съотборниците си, както и изпълнителния директор Ед Удуърд със съобщения, пише британският в. "Дейли Мейл".

В последните дни доста се спекулира за преминаване на халфа в "Барселона". Агентът на Погба - Мино Райола, една от най-големите акули в бизнеса, предложи клиента си на "Реал" (Мадрид), "Пари Сен Жермен" и "Ювентус", а връзката с Барса е най-актуална. На "Камп Ноу" търсят вътрешни полузащитници след напускането на Андрес Иниеста и Паулиньо.

Каталунците вече осъществиха една покупка в лицето Артуро Видал от "Байерн" (Мюнхен). Любопитно е, че чилиецът и Пол Погба бяха съотборници в "Ювентус".

Според "Дейли Мейл" Райола вече уредил близо 390 000 евро седмична заплата на Погба в "Барселона". Това е значително повече от възнаграждението му в "Юнайтед".

Пол Погба се завърна на "Олд Трафорд" преди две лета, като тогава 105-те милиона евро, броени за него от "червените дяволи" на "Ювентус", бяха рекордна трансферна цена.

За два сезона обаче французинът по-скоро разочарова. Силните му изяви бяха епизодични. През миналия шампионат той имаше противоречия с Жозе Моуриньо и дори оставаше извън титулярния състав. След това дойде впечатляващото представяне на Световното, с което Погба помогна на "петлите" да станат шамппиони и заслужи място в идеалния отбор на ФИФА.

Моуриньо няколко пъти коментира, че Пол сам трябвало да си даде сметка защо е играл толкова добре за Франция и че само от него зависело да се изявява по този начин и в клубния си тим. Ясен намек за мотивация. Според британски медии именно тези думи още повече ядосали Погба, който в понеделник най-накрая трябва да се завърне в Манчестър след лятната си ваканция.

"За Пол няма да правя никакви изявления, питайте "Манчестър Юнайтед", заяви вчера Мино Райола.

Твърди се, че на "Олд Трафорд" не искат да продават халфа. Най-малкото нямат време да намерят качествен заместник. Моуриньо желае поне две попълнения до четвъртък, когато затваря трансферния прозорец в Англия, ала до момента не ги е получил.

Каталунският в. "Спорт" е доста по-обран в прогнозите за привличане на Погба от страна на "Барселона". Според изданието босовете на "блаугранас" не възлагали големи надежди на такава сделка. Вместо това те се ориентирали към халфа на "Валенсия" Дани Парехо (29 г.), юноша на "Реал" (Мадрид). Той бил любимец на треньора Ернесто Валверде и доста по-близо до "Камп Ноу", отколкото Погба или друга цел на каталунците - Марко Верати от "Пари Сен Жермен".

Откупната клауза в договора на Парехо с "Валенсия" възлиза на 50 милиона евро. Така той ще излезе доста по-евтино на Барса от Пол Погба.