Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро вярва в шансовете на тима си срещу "Копенхаген" от третия предварителен кръг на Лига Европа. Утре от 20:45 часа "червените" срещат най-успешния за последните десетина години датски тим в първи двубой. Реваншът е след седмица.

Това ще е най-сериозното препятствие за ЦСКА-София, откакто Ел Маестро е треньор.

"На книга "Копенхаген" е фаворит, обяви сърбинът с британски паспорт на пресконференция на стадион "Васил Левски". - За първи път ще играем със съперник, индивидуалната класа на който е по-висока от нашата. Ако гледаме опита от евротурнирите, самия отбор, качеството му, пък и треньора, "Копенгахен" е по-сериозният и по-силен тим. Той също така идва от по-силно първенство, в което играе много по-тежки мачове. При цялото ми уважение към "Витоша" (Бистрица) и "Дунав" (Русе) ние ще трябва да се настройваме към значително по-труден съперник. Въпреки това аз вярвам, че шансовете ни са 50:50. Вярвам в моя отбор, знам, че нещо се случва вътре. Намираме се в добра форма, побеждаваме, имаме настроение. Разполагаме с нелоши шансове да се справим с "Копенхаген"."

Ел Маестро приложи вече познатото чувство за хумор, като тънко се шегуваше с въпросите как ще играе ЦСКА-София. Той е уверен, че избраниците му няма да отстъпват физически на противника, надява се, че те ще са на ниво през всичките 90 минути в това отношение.

Опознал е добре противника, но е наясно, че и "Копенхаген" е разузнал "червените". Дори не се надява на подценяване от страна на датчаните, предвид на това, че тимът от датската столица среща "Брьондби" в дерби от първенството си през уикенда.

"Копенхаген" е много добре организиран. Това е голямото му качество. Силен и сериозен е като отбор. Такъв тим и треньор не подценяват нито един двубой и противник и знаят как да играят срещу всеки. Но няма да им е леко срещу нас, поне това мога да гарантирам", добави младият специалист.

Ел Маестро даде пример с 24-годишния босненец Кенан Кодро, който не е твърд титуляр в "Копенхаген". Според треньора, Кодро, син на босненската звезда Мехо Кодро, ще играе редовно в ЦСКА-София, ако е на негово разположение.

Още снощи стана ясно, че УЕФА няма да намали наказанието на капитана Николай Бодуров, така двамата с Кристиян Малинов пропускат срещата. Сърбинът се надява да използва в близко бъдеще възстановения от контузия Станислав Манолев, но това няма да стане утре, тъй като халф-бекът не е играл дълго време.

По официална информация на ЦСКА-София до момента са продадени към 15 хиляди билета за двубоя. Утре цял ден ще работят касите на ст. "Васил Левски". Мачът ще бъде предаван пряко по БНТ 1.