Въпреки огромната си популярност рапърът Дрейк едва ли някога си е представял, че неговата песен „In My Feelings“ би могла да вдъхнови индийски фермери за танци в калта заедно с техните волове, отбелязва NPR.org.

Песента е адресирана до жена на име Кики.

„Кики, обичаш ли ме? Обичаш ли ме? Караш ли в момента? Кажи ми, че никога няма да си тръгнеш, защото аз те искам, нуждая се от теб и ще съм с теб завинаги“, напява ритмично Дрейк.

През юли един Инстаграм-комик и влиятелна фигура в социалните мрежи публикува така нареченото Кики (или In My Feelings) предизвикателство. Танцувайки страстно, той помоли последователите си да се снимат на видео как танцуват по песента. Неговото изпълнение завладя социалните мрежи като горски пожар, а хора от цял свят започнаха да предлагат свои версии на танца, включително и някои опасни – покрай оставени да се движат бавно на собствен ход автомобили. Тийнейджърка от Айова се контузи тежко, докато скачала от бавно движещата се кола.

Предизвикателството стана толкова популярно, че задмина дори самия Дрейк, който всъщност имаше малко общо с неговия успех.

А сега се появиха и фермерите…

Срирам Срикантх на 27, Анил Геела на 24 и Пили Тирупати на 28 години живеят в село на име Ламбадипали в южния индийски щат Телангана. „Feelings“ е първата английска песен, което Геела някога е чувал. Той казва, че веднага се влюбил в думите. И заедно с двамата си приятели решили да отговорят на предизвикателството.

За фермерите от Ламбадипали да „карат“ не означава да управляват автомобил. Означава да използват най-разпространения местен транспорт – волски впряг. Като шеф на YouTube канала „My Village Show“ (Шоуто от моето село) Срикантх разказва, е документира селския живот и култура от пет години. Той използва и хумор, когато изследва реакциите на съселяните си към съвременните влияния. Но никога не е мислел, че ще стигне до световна известност с танц.

Фермерите публикуват видеото си на 1 август в Инстаграм и YouTube и влизат в историята на Кики-предизвикателството. Каналът им в YouTube вече има половин милион последователи. Видеото им е гледано от над 3 милиона потребители само за първите 4 дни.

Най-точната оценка за изпълнението дойде от известният комик Тревър Ноа.

„Мисля, че те току-що спечелиха Кики-предизвикателството“, написа във Фейсбук водещият на популярното „Дейли Шоу“.

Площад Славейков