"Лудогорец" и ЦСКА-София излизат в първи мачове от третия предварителен кръг на турнира Лига Европа. И двата ни последни представителя в евротурнирите са домакини тази вечер.

От 20:00 часа "Лудогорец" посреща "Зрински" (Мостар) на стадиона си в Разград, а от 20:45 ч ЦСКА-София играе с "Копенхаген" на стадион "Васил Левски".

"Орлите" не са в най-доброто си състояние. Тимът в четири поредни мача няма победа и е вкарал само един гол. Отпадна от Шампионската лига, но поне може да влезе в групите на Лига Европа. Предвид съперниците, които му остават до основната фаза, е длъжен да го направи.

Вчера старши треньорът Пауло Аутуори опита да успокои феновете на отбора, че всичко в отбора върви нормално, проблемът за незадоволителните резултати напоследък е малшанс пред вратата на съперниците.

В официално обръщение пък клубът призова запалянковците да подкрепят шампиона в трудния момент.

Кирил Десподов е сред най-опасните оръжия на ЦСКА-София.

В ЦСКА-София положението е коренно различно в момента - тимът буквално лети от началото на сезона, така ръководството няма нужда да приканва почитателите да дойдат на стадиона тази вечер от 20:45 ч. Очаква се повече от 20 хиляди зрители да се стекат на "Васил Левски" за първия мач с "Копенхаген".

В следващите десетина дни ще знаем каква реално е моментната класа на "червените". Те ще срещнат два пъти датския състав, който е на много добро европейско равнище, както и "Лудогорец" в Първа лига.

ЦСКА-София ще бъде без наказаните Кристиян Малинов и Николай Бодуров, но те имат заместници на добро ниво. Мачът ще бъде излъчен от БНТ 1, а този на "Лудогорец" - от "Диема". Реваншите са идната седмица.